UHØRT FOKUS: Politisk islam UDGIVELSE: Det Badende Menneske Objekthistorier Internetarkivet

Baggrunds Kabinet

et gratis hæfte om ni hverdagsobjekter

 

Baggrunds Kabinet

Baggrunds Kabinet er udgivet af Baggrund i december 2016.

Kabinettet, en af det moderne museums forgængere, blev set som en verden i verdenen, en fremstilling af jordens mindste komponenter, som rummede fortællinger om de største. Eller med andre ord: kabinettet var en mulighed for at kategorisere verdens forskellige vidundere og samtidigt pege på dem som en del af en større sammenhæng.

I Baggrunds Kabinet fremstiller vi – i kabinettets ånd – en række hverdagsobjekter, som vi alle bruger uden nødvendigvis at forholde os til deres forhistorie: Armbåndsuret, sædcellen, diamanten, regnemaskinen, aktietickeren, sæbeboblen, meterstokken, gaflen og regnearket.

Tingenes historier viser sig at være fyldt med spidsfindigheder og overraskelser, og kan måske i sidste ende fortælle os noget om os selv og vores moderne hverdagsliv. Kabinettet er forsynet med ni dragende illustrationer, der er udarbejdet af Mathias Skafte Andersen, som sammen med en historisk baggrundstekst lader læseren betragte og forundres over de udvalgte genstande på en ny måde.

Hæftet er gratis og kan afhentes på en række biblioteker og kultursteder i hele landet fra midten af december. Lige nu kan Baggrunds Kabinet findes i Møllegades Boghandel, HUM-biblitoteket(KUA) i København og i Kunsthallen i Aarhus.

 

Baggrunds Kabinet:

Redaktionelt forord: Baggrunds Kabinet

 

Niklas Tørring: Aktietickeren

Kasper Jacek: Armbåndsuret

Thomas Erslev: Meterstokken

Christoffer Basse Eriksen: Sædcellen

Thomas Palmelund Johansen: Regnearket

Marie Weis: Diamanten

Thomas Erslev: Sæbeboblen

Anne Sofie Christensen-Dalsgaard: Regnemaskinen

Anne Sofie Christensen-Dalsgaard: Gaflen