Fokus: Europæiske prisvindere

Fokus: Europæiske prisvindere

I løbet af efteråret udgiver Baggrund en række artikler, der har vundet eller er blevet nomineret til priser ved European Press Prize 2023. Organisationen blev stiftet som værn mod tiltagende undertrykkelse af presse- og frihedsrettigheder. Den fungerer, med støtte fra europæiske medier som The Guardian Foundation og Politiken, som organ for den kritiske journalistik, et sundt demokrati har brug for. Siden 2013 har de oversat, udgivet og præmieret artikler fra alle 46 europæiske lande, inklusiv Belarus og Rusland. Baggrund bringer her 3 udvalgte artikler, der hver udfordrer den europæiske selvforståelse om emner som international jurisdiktion, grænser og historiepolitik.

Grænser A/S: Migrations-kontrol som industri

Hvem tjener penge på Spaniens migrationspolitik? Baggrund udgiver resultaterne af en stor spansk undersøgelse, der afdækker, hvordan migrationskontrol er blevet både politik og big business.

Den rejsende retssal

En mand fra Sierra Leone er på anklagebænken i Finland. Han er anklaget for krigsforbrydelser. Som led i retssagen flytter den finske retssag flere måneder til Vestafrika. Men kommer man sandheden nærmere, hvis man rejser efter den?
Scroll to Top