Global idéhistorie

Første danske bogudgivelse om global idéhistorie

“Global idéhistorie er studiet af idéers geografiske troløshed; af de måder, hvorpå tekster, idéer, aktører og begreber cirkulerer på tværs af grænser, trosretninger, oceaner og tidsaldre. Global idéhistorie er en af de aktuelt mest spændende områder, hvor idéhistorien udvikler nye spørgsmål og tilgange.”

Sådan lyder åbningen på Casper Andersen og Mikkel Thorups indledning til denne første udgivelse dedikeret til global idéhistorie på dansk. Udgivelsen rummer foruden en perspektivrig introduktion til global idéhistorie 15 bidrag, der spænder vidt og bredt i metodiske tilgange og geografiske kontekster.

Med sine 15 bidrag stiller Global idéhistorie skarpt på “idéernes geografiske troløshed”, som det lyder i indledningen til bogen. De 15 bidrag spænder vidt og bredt i emner og geografi, fra Den Haitianske Revolution og global ulighed til kreationisme og slaveri. Fælles for dem alle er interessen for de tekster, aktører og begreber, der igennem idéhistorien har cirkuleret fra kontinent til kontinent.

Scroll to Top