TANKER I LOCKDOWN

EMNE: I logbogen optegner 22 unge forskere fra Det Unge Akademi deres tanker om forskning og dets rolle i samfundet under lockdownperioden i coronakrisen. Forskerne registrerer deres tanker og bevæger sig rundt i grænsefladerne mellem metode, erkendelse, etik og offentlighed, samtidig med, at de dokumenterer den forskningsverden, som de til dagligt lever i.


BIRGITTE BECK PRISTED:

“Tal taler forskellige sprog. Derfor er pandemien også en talkrise, hvor ’mørketal’ ryster den folkevalgtes hånd.”

EKSAKTE OG IKKE-SAGTE TAL I RUSLAND: PANDEMIENS TAL TALER FORSKELLIGE SPROG

Karen Vallgårda:
GAMMEL EROTIK OG USYNLIG-GJORT VOLD

Gammel erotik og usynliggjort vold som PDF:

“Vi mennesker spejler os i fortiden og forsøger derigennem at blive klogere på os selv og vores egen samtid. Derfor er det ikke nok, at vi historikere overvejer hensynet til konkrete afdøde individer og deres efterkommere. Vi må også forholde os til, hvad vores bidrag betyder for læserne og for den offentlige samtale, vi deltager i.”

Urgency: Om chronopolitik, tidsstyring og rummet for eftertanke

Hvis der er noget, som coronapandemien har vist os, så er det, at det at handle i tide er helt centralt. Tidsfaktoren er kritisk, når det gælder om at undgå spredning af en smitsom virus, hvorfor den politiske ageren følgelig også bliver et spørgsmål om at handle i tide.
LÆS MERE

Gammel erotik og usynliggjort vold

For nogle år siden fandt historiker Hans Bonde guld. Han fik fingrene i en lang og intens brevudveksling mellem den gymnast og forfatter I.P. Müller (1866-1938) og dennes forlovede. Brevvekslingen rummer dybt erotiske beskrivelser af afsenderens minder om tidligere elskovsmøder og deres fantasier om igen ved næste møde at bringe…
LÆS MERE

ANDREAS BANDAK:

“Hvis der er noget, som coronapandemien har vist os, så er det, at det at handle i tide er helt centralt.”

URGENCY: OM CHRONOPOLITIK, TIDSSTYRING OG RUMMET FOR EFTERTANKE

22 forskere:
TANKER I LOCKDOWN

Redigeret af:
CASPER ANDERSEN, LISELOTTE JAUFFRED, ANDREAS HOUGAARD LAUSTSEN, CARSTEN LEVISEN, STINE LOMBORG, BIRGITTE BECK PRISTED

Støtte:
DET KONGELIGE DANSKE VIDENSKABERNES SELSKAB

BIDRAGYDERE: KNUD ANDREAS JØNSSON, LISELOTTE JAUFFRED, ANDREAS BANDAK, STINE LOMBORG, BIRGITTE BECK PRISTED, THOMAS JUST SØRENSEN, NIELS MARTIN MØLLER, CASPER ANDERSEN, RASMUS BJØRK, ANDREAS HOUGAARD LAUSTSEN, KRISTIAN CEDERVALL LAUTA, CARSTEN LEVISEN, ANNE KATRINE DE HEMMER GUDME, BJØRN PANYELLA PEDERSEN, KAREN VALLGÅRDA, PETER REFSING ANDERSEN, HENRIK DIMKE, PETER DALSGAARD, KRISTINE NISS, NINA LOCK, LAURA VANG RASMUSSEN, SØREN ULSTRUP

INFO: Det Unge Akademi er en uafhængig platform for unge forskere inden for alle videnskabsgrene og dermed en unik institution i dansk videnskab. Formålet med Det Unge Akademi er at styrke grundforskning og den tværfaglige udveksling, bygge bro mellem videnskab og samfund – og give nogle af landets dygtigste unge forskere en stemme i offentligheden.

Scroll to Top