Drømmeland

“Drømmeland “undersøger de glansbilleder, skønmalerier og vrangforestillinger af det landlig og rurale, der har været på spil i vores kultur.

I samarbejde med festivalen Golden Days præsenterer Baggrund onlineuniverset Drømmeland, der undersøger de glansbilleder, skønmalerier og vrangforestillinger af det landlige, der har været på spil i vores kultur.

FORORD:
Drømmeland – idealisering, kultivering og kolonisering af landet

“Udtrykket På landet fremkalder for de fleste guldalderagtige billeder: gyldne, frodige marker, fredelige hyrdeliv og fuglekvidder. Men virkelighedens land er mere nuanceret og holder ikke altid, hvad billederne lover. Gennem tiden har landet været genstand for markante kulturelle drømme og et væld af idéer om menneskets forhold til naturen. Det er igen og igen blevet idealiseret, kultiveret og koloniseret og har på den måde indtaget en selvfølgelig plads i vores historieskrivning”

Hededrømme

Mette Løvschal og Emmy Laura Perez Fjalland beskriver livet på og med hederne fra forhistorien…
LÆS MERE

Drømmeland er lavet i samarbejde med Golden Days. Artiklerne er redigeret af Astrid Lykke Raunkjær Jessen, Ida Katinka Ploug og Johan Bolding Rasmussen. Alle rettighederne til teksterne tilhører Baggrund og forfatterne, hvis andet ikke er angivet.

Ida Katinka Ploug har lavet grafik. Hvis andet ikke er angivet, er billederne brugt under Public Domain, primært hentet fra SMK Open.

BAGGRUND X GOLDEN DAYS

Scroll to Top