Antropologi og Idéhistorie

kr.250,00 Inkl. moms

I Antropologi og Idéhistorie. Varulve, klædeskabe og bjergvandringer giver 17 idéhistorikere og antropologer hver deres bud på idéhistoriens og antropologiens forskelle og ligheder og ikke mindst, hvordan fagene kan lade sig inspirere af hinandens tilgange, empiri og spørgsmål.

Bogen er blevet til som et samarbejde mellem ansatte og studerende på Antropologi og Idéhistorie og er derfor ikke kun en samtale mellem fag, der normalt ikke snakker sammen, men også mellem ansatte og studerende, hvor den ene part normalt taler og den anden lytter. Her forsøges noget andet.

Bogen er redigeret af antropologi- og psykologistuderende Emma Helena Glasscock, Ph.d.-studerende Rithma Kreie Engelbreth Larsen og professor Mikkel Thorup.

I Antropologi og Idéhistorie. Varulve, klædeskabe og bjergvandringer giver 17 idéhistorikere og antropologer hver deres bud på idéhistoriens og antropologiens forskelle og ligheder og ikke mindst, hvordan fagene kan lade sig inspirere af hinandens tilgange, empiri og spørgsmål. Men kapitlerne løfter sig også fra den faginterne snak og rummer en række små historier om den finurlige verden derude:

Klædeskabe, arkiver, medicin, skattelovgivning, videnspolitik, statistik, ubehag, koordinerede kroppe, internettet, oprindelsesfortællinger, Nintendo-spil, frihed, varulve, museer, blæst, gældsslaver og Elon Musk.

Igennem bogens kapitler undersøges og diskuteres forbindelserne mellem antropologi og idéhistorie. Hvor er der overlap og forskelligheder i empiri, spørgsmål og tilgange? Lige så vigtigt er det, at vi sammen kigger på, hvordan fagene kan inspirere hinanden. Hvordan kan idéhistorien, der i de seneste årtier er begyndt at interessere sig for idéer i praksis, hente hjælp i antropologien, der længe har beskæftiget sig med menneskers erfaringsliv? Og hvordan kan antropologien blive endnu bedre til at inkorporere historiske dimensioner i etnografiske analyser eller se forbindelser mellem overordnede idéer og lokale livsverdener?

Bogen er blevet til som et samarbejde mellem ansatte og studerende på Antropologi og Idéhistorie og er redigeret af antropologi- og psykologistuderende Emma Helena Glasscock, Ph.d.-studerende Rithma Kreie Engelbreth Larsen og professor Mikkel Thorup. Den er derfor ikke kun en samtale mellem fag, der normalt ikke snakker sammen, men også mellem ansatte og studerende, hvor den ene part normalt taler, og den anden lytter. Her forsøges noget andet.

 

Antropologi og Idéhistorie. Varulve, klædeskabe og bjergvandringer er fagfællebedømt og indeholder bidrag fra Pernille Albrechtsen, Casper Andersen, Jakob Bek-Thomsen, Christian Olaf Christiansen, Louise Fabian, Emma Helena Glasscock, Mélanie Guichon, Louise Rognlien, Anders Sybrandt Hansen, Tenna Foustad Harbo, Ole Høiris, Emilie Farbæk Johansen, Sidsel Jelved Kennild, Rithma K. E. Larsen, Sofie Maj Thomsen, Mikkel Thorup og Nina Holm Vohnsen.

Layout: Mathias Skafte Andersen

 

 

Weight 0,360 kg

You may also like…

Scroll to Top